Welkom op deze website over cybersecurity

Cybersecurity wordt ook in Nederland steeds belangrijker.

Phishingmail, niet geupdate webservice's, ransomware zijn momenteel orde van de dag. 80 Procent van de bedrijven die momenteel getroffen worden door ransomware betaald de criminelen in plaats te kijken hoe die lui binnen komen. Veel persoonlijke gegevens van nietwetende burgers komen zo op straat te liggen.

Op Linkedin las ik een bericht van een manager van de ABNAMRO die letterlijk zei. "Maak mij het uit. De belastingbetaler moet er toch voor opdraaien". Terwijl de gewone burger leert om niet vreemde mails te klikken en die gelijk weg te gooien. Ook uit de prullenbak van je besturingssysteem deleten, daar vegen grote bedrijfen hun achterwerk mee af. Ofline backup is onzin durven medewerkers van de ABNAMRO op Linkedin te beweren.

Linkedin vraagt zelfs een copy van je IDkaart, Paspoort of Rijbewijs. Dit om te kijken of je wel echt bent wie je zegt. Dit zijn uiterst persoonlijke dingen die je nooit aan derde moet geven. Zie ook info van de overheid t.a.v. cybersecurity. Toch vragen multinationals erom. Uiterst verwarrend zou je zeggen. Aan de ene kant verdachte mails gelijk wissen, niet in fishingmails trappen, maar aan de andere kant wel vragen naar je paspoort, IDkaart of rijbewijs. Dank je wel voor de verwarring Linkedin!! Een eye opener voor hackers met kwade bedoelingen.

Als een handige hacker Kali Linux aan HackRF One weet te knutselen, en zelf ook nog een lineair weet te bouwen is het hacken van een sataliet kinderlijk eenvoudig. Is dat bij toeval een Russische of Amerikaanse spionagesataliet zijn de rapen gaar en is het